Tips voor het organiseren van een succesvolle open dag

woensdag 15 juni 2022

OpenDag

 

We kennen de open dag natuurlijk van scholen en verenigingen, maar ook voor bedrijven is het organiseren van een open dag een mooie manier om bezoekers een kijkje achter de schermen te geven. De open dag leent zich bij uitstek om onbekenden kennis te laten maken met jouw bedrijf of organisatie. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? In dit artikel delen we een aantal ideeën en tips die je direct kunt toepassen als je een open dag gaat organiseren.

Hoe organiseer ik een succesvolle open dag?

Of je nu een open dag wilt organiseren voor een school of vereniging, of juist voor een commerciële organisatie of bedrijf; het succes van een open dag draait om de ‘beleving’ ervan. Het creëren van een beleving is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Een open dag organiseren gaat al lang niet meer alleen om het aanbieden van informatie. Mensen willen worden meegenomen in de wereld van jouw product of dienst. Maar hoe doe je dat? Hieronder delen wij twee ideeën.

Tips en ideeën voor het organiseren van ‘beleving’ tijdens jouw open dag

Tip 1: Een open dag organiseren met rode draad

Er is niets zo verwarrend als een open dag zonder duidelijke rode draad. Toch zie je het veel gebeuren: in het schoolgebouw of op de parkeerplaats worden zomaar wat stands neergezet waar bezoekers informatie kunnen krijgen over allerlei facetten van de organisatie. Alles loopt door elkaar heen. Er is niet eens een looproute aangegeven! Bezoekers worden hierdoor overladen met informatie die ze niet kunnen plaatsen. Ze zullen stands overslaan en de open dag misschien wel snel verlaten. Als je een open dag gaat organiseren, is het daarom verstandig om eerst na te denken over een rode draad. Jij kent jouw organisatie van binnenuit, maar voor de bezoeker van een open dag is alles nieuw. Beperk je daarom tot de belangrijkste informatie en zorg ervoor dat deze behapbaar blijft. Probeer een verhaallijn te creëren van waaruit je kunt gaan werken. Ideeën hiervoor zijn bijvoorbeeld het verloop van een schooljaar of het productieproces van een product. Zo wordt niet alleen jouw open dag een succes, maar ook het organiseren van de open dag een stuk overzichtelijker!

Tip 2: Ideeën voor interactie met bezoekers

Om een goede beleving neer te zetten, is het belangrijk om te zorgen voor interactie met de bezoekers van jouw open dag. Dit kun je doen door een quiz of spel te organiseren, of door bezoekers tijdens de open dag simpelweg jouw product of dienst te laten gebruiken. Verwacht je jonge kinderen op de open dag? Houd hier dan zeker rekening mee in het aanbod van amusement. Een simpel idee is het neerzetten van een ballenbak of springkussen. Hierdoor worden de kinderen bezig gehouden en kunnen hun ouders zonder afleiding genieten van de open dag die jij hebt neergezet. Op deze manier wordt een open dag voor iedereen een fijne beleving!

Ga jij een open dag organiseren? Gaaf Verhuur heeft alles in huis om van jouw open dag een succes te maken: van bar en glaswerk tot een stroom aggregaat en licht en geluid verhuur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht