Sport en spel ideeën voor volwassenen en ouderen

woensdag 7 december 2022

Is het tijd voor een familiedag en zit jij in de organisatie? Het kan soms een uitdaging zijn om activiteiten te vinden die voor iedereen uit de familie, zowel jong als oud, geschikt zijn. Kinderen hebben vaak minder moeite met fysiek uitdagende spellen, terwijl dat voor volwassenen en ouderen een ander verhaal is. Een stormbaan of springkussen is voor hen misschien een minder goed idee. Daarom delen we in dit artikel een aantal leuke sport en spel ideeën die ook voor volwassenen en ouderen leuk zijn om te doen!


 sport en spel ideeën

 

1.      Haal de sjoelbak tevoorschijn

Sjoelen is voor volwassenen en ouderen een trip down memory lane en daardoor een super leuk sport en spel idee. Het oudhollandse spel was jaren geleden een enorme rage en is daarom bij volwassenen en ouderen nog steeds heel populair! Sjoelen is fysiek niet uitdagend maar zorgt wel voor enorm veel spelplezier. Het past perfect in een dag met oudhollandse spellen en óók voor jonge kinderen is het leuk om te doen.

 

2.      Een letterpakken spel

Van het televisieprogramma “de jongens tegen de meisjes” is het letterpakkenspel enorm populair geworden. Een super leuk en origineel sport en spel idee voor volwassenen, kinderen en ouderen! Hoe het werkt? Iedereen krijgt een pak aan waar op de voor- en achterkant een letter staat. Eén persoon in de groep wordt benoemd tot spelmaster en geeft aan welke woorden er gevormd moeten worden. De teams moeten zo snel mogelijk de genoemde woorden vormen door in de juiste volgorde te gaan staan. Een dynamisch spel waarbij je lekker kan bewegen en veel kan lachen!

 

3.      Airhockey

Ook airhockey is een uitstekend sport en spel idee voor volwassenen en ouderen. Het spel is snel en vraagt om een goede hand- en oogcoördinatie. Je kan snel van spelers wisselen of juist langer spelen met elkaar. Daarnaast is het een actief spel, maar vraagt geen lastige inspanning zodat iedereen mee kan doen!

 

4.      Dammen XXL

Dammen XXL is een sport en spel idee dat het vooral bij ouderen en volwassenen goed doet, omdat zij het spel goed kennen. En dat is nou juist het leuke: doordat jongeren vaak nog niet zo bekend zijn met het spel, is het een uitstekende manier om jong en oud aan elkaar te verbinden. Want wie kan het spel nou beter aan de jongste telg van de familie uitleggen dan opa die het al jaren speelt? Zo komt jong en oud tijdens dit spel in XXL-variant bij elkaar. En weet iedereen al precies hoe het moet? Dan kun je lekker fanatiek aan de slag!

 

Al je materiaal voor je sport en spel ideeën vind je bij Gaaf! Verhuur

Bij Gaaf! Verhuur vind je alle materialen die je nodig hebt voor een complete sport- en speldag met je vrienden of familie. Alle bovenstaande spellen kun je bij ons huren. En wil je er meer dan een? Dan kunnen wij je helpen bij het samenstellen van een mooi pakket voor de ultieme spelletjesdag. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht