Hoe kun je een partytent opzetten binnen een paar minuten? 4 stappen

woensdag 27 juli 2022

Partytent

Het is altijd tijd voor een feestje! Misschien is het de kans om je uit te leven en wat plezier te maken, of de gelegenheid om met vrienden en familie samen te zijn. Wat de reden ook mag zijn, feestjes zijn een geweldige manier om speciale gelegenheden te vieren. En wat is een betere manier om van een feest te genieten dan in een partytent? Zo heb je binnen enkele minuten een ruimte om je gasten te beschermen tegen de zon op een hete dag of natuurlijk tegen de regendruppels. We vertellen je graag hoe je binnen no-time jouw eigen partytent kunt opzetten. 

1. Kies voor een vlakke plek voor je tent 

Het opzetten van een partytent kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om een leuke ontmoetingsruimte in de open lucht te creëren. Maar, hoe moet je een partytent opzetten? Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de tent op een vlakke ondergrond wordt opgezet. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de tent stabiel staat en niet zal instorten. En vergeet ook zeker even niet de omgeving te controleren. Stenen, dennenappels of andere scherpe voorwerpen, weg ermee! 

2. Voldoende ruimte 

Hoe zet je een partytent op? Met voldoende ruimte natuurlijk! Zorg ervoor dat de plek die je kiest groot genoeg is om al je gasten te plaatsen. Je wilt niet dat iemand zich benauwd of ongemakkelijk voelt. En niet geheel onbelangrijk: meet altijd eerst de ruimte op, zodat je zeker weet dat de partytent zal passen. Het laatste wat je natuurlijk wilt, is dat je er op het laatste moment erachter komt dat hij niet past. Dat zou zonde zijn! 

3. Aparte ruimte voor buffet 

Een feestje is niet compleet zonder… juist ja, een buffet! Als je van plan bent eten te serveren op je feest, zorg dan voor een aparte ruimte voor de buffettafel. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt! In een partytent moet je ongeveer 1,5 m2 per persoon rekenen, om iedereen genoeg ruimte te kunnen geven. Maar met een buffet erbij, haal je natuurlijk een stukje van de loopruimte weg. Daarom is het handig om een aparte ruimte voor het buffet te regelen.

4. Versier de tent 

Als je partytent eenmaal staat, neem dan tot slot een paar minuten de tijd om je tent te versieren. Het toevoegen van wat slingers of ballonnen kan echt bijdragen aan de sfeer! Overweeg bijvoorbeeld om wat lichtjes aan de binnenkant van de tent aan te brengen. Dit helpt om een feestelijke sfeer te scheppen en maakt het voor de gasten gemakkelijker om elkaar te zien. Neem voor de zekerheid ook wat extra dekens of kussens mee voor gasten die het misschien koud krijgen. Door deze tips op te volgen, kun je er zeker van zijn dat je partytent een succes wordt! 

 

Extra tip: Wil je nog nét dat beetje extra bieden op jouw feestje? Denk eens aan het huren van een springkussen!

 

Dus, of het nu een afstudeerfeestje, een verjaardagsfeestje of gewoon gezellig samenzijn is, vergeet de partytent niet! Klaar voor een feestje? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag met de benodigdheden voor jouw feest.

Terug naar het nieuwsoverzicht