Een zomer evenement organiseren? 5 essentiële onderdelen

donderdag 13 juli 2017

De zomer is weer aangebroken! En ondanks dat dat in Nederland niet altijd garantie is voor prachtig weer, hebben we van al heel wat mooie en warme dagen mogen genieten. En hopelijk hebben we er nog heel wat te gaan! Wil jij om deze mooie maanden te vierenzomer evenement organiseren? Wij zetten 5 essentiële onderdelen op een rij voor je.


1. Overkapping

Zoals we al zeiden: zomer in Nederland betekent nog niet automatisch zomers weer. Zorg daarom tijdens je evenement altijd voor een overkapping waar men onder kan schuilen wanneer het regent. Je wilt toch niet dat iedereen vertrekt omdat zij anders natregenen? Je kunt bijvoorbeeld een overkapping plaatsen in de vorm van een partytent. Hang hieraan wat lampionnen op en je overkapping is niet alleen geschikt om onder te schuilen, maar zorgt ook nog eens voor extra sfeer!

 

2. Catering

Spreekt voor zich, toch? Met een hapje en een drankje blijft je publiek stukken langer hangen. Zorg bijvoorbeeld voor een flinke barbecue of een aantal foodtrucks. Helemaal hip op dit moment en je gasten hebben op deze manier wat te kiezen! Houd er rekening mee dat wanneer er sprake is van flinke hitte er (gratis) water uitgedeeld moet worden.

 

3. Luchtkussen

Om wat `voor evenement het ook gaat, de kleinere onder ons mogen zich natuurlijk niet gaan vervelen. Een luchtkussen is daarom absoluut essentieel voor je zomerevenement. Springkussens zijn er in alle soorten en maten. Houd daar ook rekening mee voor je evenement. Verwacht je een enorm publiek? Er is zelfs een XXL Springkussen te huur met een afmeting van maar liefst 50 x 20 vierkante meter! Verwacht je ook echt kleine kids? Dan zijn er ook diverse leuke ballenbakken te huur voor veel speelplezier.

 

4. Aankleding

Alle bovengenoemde factoren zorgen natuurlijk al voor een gezellige sfeer, maar dit alles is natuurlijk niet voldoende. Less is more geldt immers niet voor de aankleding van je zomerevenement! Bedenk bijvoorbeeld een origineel thema en houdt hierbij rekening met de aankleding. Houd je niet zo van thema’s? Met wat kleurrijke lampionnen, slingers en ballonnen kom je al een heel eind.

 

5. Licht en geluid

De leukste zomerse evenementen gaan natuurlijk door tot in de vroege uurtjes. Wel zo leuk dus om wanneer de zon ondergaat de show te stelen met een professionele lampenset! Ook het geluid moet natuurlijk in orde zijn om iedereen de dansvloer op te krijgen.

 

Hulp nodig met het organiseren van uw evenement? Of benieuwd waarvan wij uw evenement nog meer kunnen voorzien? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Terug naar het nieuwsoverzicht