Een gaaf springkussen evenement organiseren: 6 tips

dinsdag 27 oktober 2015

Het komt vaak voor dat mensen bij hun evenement of feestje een springkussen huren. Dit doen ze dan onder het mom van “dan zijn de allerkleinste ook zoet”. Wij vragen ons soms wel eens af of dit de juiste insteek is, want springkussens zijn echt voor jong én oud. Daarom willen we je aanmoedigen om een springkussenevenement te organiseren. Om dit wat makkelijker voor je te maken geven we 6 tips!


Tip #1 Afwisselend

Om een springkussenfestival of evenement interessant te houden voor een brede doelgroep moet je afwisselend omgaan met de springkussens. Zet dus vooral niet allemaal dezelfde soort springkussens neer. Er zijn juist zoveel springkussens met verschillende soorten thema’s, vormen en geheimen. Zorg dat je daar dan ook mee speelt. Een piraten springkussen spreekt bijvoorbeeld al veel meer tot de verbeelding dan een standaard disco springkussen. En toch moet je beide soorten springkussens hebben op een springkussen festival. Mensen willen tenslotte keus.

 

Tip #2 Origineel

Deze tip sluit aan op de vorige tip. Als je toch veel verschillende soorten springkussens probeert te regelen, zorg dan voor originele springkussens. Een springkussen die net iets extra’s biedt is al snel interessanter om op te springen dan een vierkant springkussen. Een voorbeeld hiervan is ons disco springkussen. Hierin zijn lampen en muziek aangebracht. Uitgaan kan dus ook gewoon op de 'springkussenvloer'! Combineer ook een springkussen met één van onze ballenbaden huren voor een origineel thema.

 

Tip #3 Vorm

Imposante springkussens spreken tot de verbeelding. Een kind zegt vaak als iets heel groots is: WAUW, maar een mannenhart zegt dit evengoed. Laat dus de mannen weer kind worden en pak uit met grote springkussens. Denk hierbij aan de Auto Glijbaan XXL of de haaien speelkussen met glijbaan.

 

Tip #4 Competitie

Wil je mensen samen laten komen op een festival of evenement? Dan is een sport of een spel altijd een leuke oplossing. Hoe kan je dit combineren met spring- en luchtkussens? Dit kan met stormbanen. Grote springkussens die soms wel eens 10 meter lang kunnen zijn. Dit betekent ook dat je tien meter lang kan ravotten.

Daarnaast is het wellicht leuk om je evenement ergens bij het water te houden. Met warm weer kun je dan kiezen voor een Water Stormbanen. Oftewel een stormbaan die op het water geplaatst is. Zo kan je waterpret, sport en spel en luchtkussens met elkaar combineren. En als je moe bent uiteraard maximaal van je rust genieten op het drijvende eiland!

 

Tip #5 Simulators

Kussens die spanning brengen zijn zeker voor de oudere garde een stuk interessanter. Het leuke van een springkussen en een simulator is dat je de grenzen kan opzoeken, veel lol kan hebben en je niet bang hoeft te zijn dat je jezelf bezeert. Wij hebben zelfs een viertal simulators in ons assortiment. Namelijk de Rodeobal Voetbal Simulator en de Rodeostier Western Simulator.

 

Tip #6 Thema’s

Onze laatste tip gaat over thema’s van het springkussen evenement. Festivals en evenementen hebben vaak allerlei thema’s of een bepaalde insteek om de sfeer aan te geven. Springkussens en luchtkussens lenen zich hier uitstekend voor omdat ze vaak al een thema bij zich dragen, zoals bijvoorbeeld de simulators hierboven. Om de beleving van een evenement of festival aan te dikken, kun je het beste kiezen voor één of meerdere thema’s. Zorg dat mensen niet alleen kunnen springen, maar dat er meer activiteiten zijn die aansluiten bij het thema, zodat je het evenement verder trekt dan alleen spring- en luchtkussens. Zo krijg je een compleet evenement voor een breed publiek.

Wil je meer weten over het huren van springkussens of heb je nog andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op. Je kunt ons bellen op 010-303 29 91 of een mailtje sturen naar info@gaafverhuur.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht