Creatieve curling spellen voor de kids: 3 top ideeën!

woensdag 19 augustus 2020

Het is dé volkssport in Canada maar in Nederland nog helemaal niet zo bekend: curling! Curling is een leuke teamactiviteit voor zowel kinderen als volwassenen. Tijdens het gooien geef je de steen een draai naar links of rechts mee, waardoor deze zijn ‘curl’ krijgt.  Mikken, schuiven en vegen tot de steen precies op de juiste plek terecht komt, van curling spellen krijg je gegarandeerd een glimlach op je gezicht! Dit zijn 3 top ideeën voor creatieve curling spellen voor de kids. 

Curling / Eisstockschiessen baan

De Curling / Eisstockschiessen baan is gemaakt van kunststof ijsplaten, waarop je zelfs kunt schaatsen. De baan is voorzien van een stip aan het eind. Het team dat aan het eind van het spel een aantal stenen het dichts bij de middenstip heeft liggen, heeft gewonnen. Je mag hierbij de stenen van de tegenpartij wegkaatsen, waardoor het tot het laatste moment spannend blijft welk team er gaat winnen. Eisstockschiessen is een sport verwant aan curling en kan nagenoeg hetzelfde worden gespeeld.

Schaatsbaan huren

Op de schaatsbaan kun je verschillende curling speelvelden uitzetten. Het ideale van onze schaatsbanen, is dat je hier niet alleen in de wintermaanden op kunt curlen of schaatsen maar ook in de zomer. De schaatsbaan is namelijk gemaakt van kunststof, waardoor de buitentemperatuur geen invloed heeft op het oppervlakte. Je kunt dus 365 dagen per jaar met de kids schaatsen, curlen of ijshockeyen op een kunststof schaatsbaan. Je hebt de keuze uit verschillende formaten. Kies bijvoorbeeld voor een grote schaatsbaan van 100 vierkante meter als je een schaatsbaan wilt huren voor een kinderfeestje en je kind veel vriendjes en vriendinnetjes uitnodigt. Door de zachte opblaasbare wanden kan er gewoon tegen de zijkant opgebotst worden. Deze vul je eenvoudig met een elektrische ventilator. 

Voetbalcurling

Curling kan nog best lastig zijn, zeker omdat Nederlanders bijna geen ervaring hebben met deze sport. Met voetbalcurling is de sport een beetje aangepast en gebruik je geen stenen maar een voetbal! Het is de bedoeling dat de voetbal in het midden komt te liggen en niet van zijn plekje afgestoten wordt. Je tegenstanders gaan proberen om de bal weg te stoten met een voetbal van hun eigen team. Dit wordt een spannende strijd!

Gaaf Verhuur biedt vele leuke sport en spel materialen aan. Zo vind je bij ons alles wat je nodig hebt voor een spelletjesdag, burendag, kinderfeestje en meer. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor een passend advies. Neem contact met ons op voor advies of bij vragen. Ons party team is zowel telefonisch te bereiken als via e-mail.

Terug naar het nieuwsoverzicht