Leuk straatfeest organiseren? Ga voor stormbanen!

woensdag 8 december 2021

Organiseer jij komend jaar het straatfeest voor de buurt? Dan kan je niet vroeg genoeg beginnen met het brainstormen voor leuke ideeën. Er zijn genoeg opties om een onvergetelijke dag te organiseren. Wij hebben alvast een leuke tip: Ga voor een stormbaan! Een dag vol plezier gegarandeerd.

Wat is een stormbaan?

Een stormbaan is een opblaasbaar parcours, van enkele meters hoog en tientallen meters lang. Op een stormbaan volg je een route waarbij je allerlei obstakels, hellingen en tunnels trotseert. Meestal zijn er twee verschillende banen naast elkaar waardoor je er een wedstrijd van kunt maken.

Door je straat af te zetten bij het organiseren van het straatfeest, creëer je de ideale ruimte voor een stormbaan.  

Straatfeest organiseren met stormbaan

Entertainment voor jong en oud

Bij het organiseren van een straatfeest heb je meestal te maken met verschillende leeftijdscategorieën. Een stormbaan geeft plezier voor jong en oud. Verdeel de buurtbewoners in twee verschillende groepen en laat ze tegen elkaar strijden. Wedden dat bij velen het kind weer naar boven komt! Naast dat groepen tegen elkaar strijden kan je er ook een individuele wedstrijd van maken door iedereen z’n persoonlijke tijd te klokken. Degene die het snelst het parcours aflegt wint.

De minimumleeftijd voor een stormbaan is 4 jaar, in verband met de motorische ontwikkelingen van kinderen. Een maximum leeftijd bestaat niet!

Tip: Denk alvast na over een kleine prijs voor de winnaar / het winnend team.

Uitdagingen op de stormbaan

Wil jij het bestormen van de stormbaan op het straatfeest nóg leuker en uitdagender maken? Dan hebben wij twee leuke varianten.

Waterpret

Door de stormbaan nat te maken wordt deze glibberig waardoor het afleggen van het parcours uitdagender wordt. Vooral in de zomer is dit een hele leuke en verkoelende optie! Daarnaast kan je ook de omstanders een waterpistool geven en ze de bestormers nat laten schieten, op deze manier betrek je ook de buurtbewoners die liever niet de stormbaan opgaan.

Spelen met een handicap

Bij deze variant breng je een ‘handicap’ aan bij de bestormers om het lastiger te maken. Een voorbeeld hiervan is de handen van twee mensen aan elkaar vast te binden, hierdoor worden ze geforceerd om samen te werken.

Stormbaan huren

Wil jij een stormbaan huren voor je straatfeest? Dan heb je bij ons keuze uit een groot assortiment met verschillende thema’s. Iedere stormbaan heeft weer andere obstakels. Extra leuk: organiseer een straatfeest met een thema en stem je stormbaan daar op af. Enkele voorbeeld thema’s van onze stormbanen: piraten, oceaan, boerderij, winter, voetbal en jungle. Vooral de kleintjes zullen hiervan genieten.

Straatfeest organiseren

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van de juiste stormbaan? Of wil jij meer weten over andere speelkussens? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen je graag meer! 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht