Springkussen huren met of zonder begeleiding?

woensdag 21 oktober 2015

Als je op onze site kijkt dan zie je bij verschillende spring- en luchtkussens staan dat het mogelijk, of soms zelfs verplicht, is om begeleiding bij het kussen te huren. Dit kan zijn omdat het kussen lastig is om op te zetten of omdat er veiligheidsrisico’s zijn bij het luchtkussen. Maar is het nu beter om een springkussens huren met of zonder begeleiding te huren? Wij geven je advies.


Veiligheid

De eerste reden voor het huren van begeleiding bij je springkussen is veiligheid. Een luchtkussen zoals de klimwand is 8 meter hoog. Je moet er niet aan denken dat je kind zonder uitstekende begeleiding en tuigje naar boven klimt toch? Precies, wij ook niet. Dus om veiligheid te garanderen is begeleiding bij de klimwand bijvoorbeeld verplicht. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je zoon of dochter veilig naar boven kan klimmen en dat je er even veel plezier aan beleeft als je kind.

 

Professionaliteit

Een ander voordeel van begeleiding is de professionaliteit die bij een springkussen komt kijken. Is het springkussen juist opgezet? Is er geen kans dat hij tijdens het springen nog los komt van de ventilator waardoor hij instort? Het zijn simpele vragen, maar er ontstaan veiligheidsrisico’s wanneer iemand een springkussen op gaat zetten die dat nog nooit heeft gedaan. Ook bij de klimwand zorgen wij ervoor dat er iemand meegaat die weet hoe de tuigjes werken en bij de elektrische rodeostier is er altijd iemand aanwezig die weet hoe hij de stier veilig bestuurd kan worden zonder dat er ongelukken gebeuren.

 

Simulators

Het zijn net als de rodeostier vaak de simulators waarbij begeleiding noodzakelijk is. Denk aan de surf simulator, de wild water rafting simulator en de snowboard simulator. Dit komt door de techniek achter de simulator in combinatie met het opzetten en het begeleiden. De simulators leveren vaak het meeste plezier en spanning op maar door gekke bewegingen kan er helaas ook vaak het meeste bij mis gaan.

 

Ontzorgen

Het doel van begeleiding is altijd ontzorgen. Bijvoorbeeld als je degene bent die het springkussen heeft gehuurd en je weet dat je zelf geen omkijken hebt naar het springkussen als je bezig bent met de rest van het evenement. Of in het geval dat je de vader of moeder bent van het kind dat op het springkussen springt. In beide gevallen wordt het gewaardeerd als je weet dat er iemand bij het springkussen staat die ziet wanneer het mis gaat en die dan ook adequaat kan ingrijpen.

 

Wil je meer weten over het huren van springkussens of heb je nog andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op. Je kunt ons bellen op 010-303 29 91 of een mailtje sturen naar info@gaafverhuur.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht