Een silent disco organiseren? 4 tips voor een onvergetelijk feest

woensdag 13 mei 2020

Een silent disco is een uniek concept waarbij jouw feestende publiek met een eigen draadloze koptelefoon luistert naar de muziek. Je gebruikt dus geen speakers, waardoor je iedereen zijn eigen muziek kunt laten luisteren. De koptelefoons krijgen via een radionetwerk de muziek doorgestuurd. Een silent disco is origineel, vernieuwend en hartstikke leuk. Wil jij jouw eigen silent disco organiseren? Wij geven je 4 silent disco tips.

Silent disco huren

Voordat je een silent disco gaat organiseren moet je natuurlijk de nodige techniek in huis halen. Wanneer je kiest voor silent disco huren kan je direct van start. De silent disco werkt namelijk zeer simpel en bestaat uit slechts twee onderdelen: een headset en de zender. Je hebt verder dus geen technische kennis nodig om de silent disco aan te kunnen sluiten.

Verschillende muziekstijlen

Het leuke van een silent disco is dat je verschillende muziekstijlen op hetzelfde moment kunt draaien. Laat je gasten zelf kiezen tussen verschillende kanalen om hun favoriete beat te vinden. Het is ook mogelijk om live muziek van een DJ of band direct te streamen op de koptelefoons. Als geluidsbron kun je zo goed als alles gebruiken, zoals de Spotify-lijst op je laptop of telefoon.

Silent disco wedstrijd

Voor nog meer vermaak hang je een wedstrijdje vast aan de silent disco. Denk aan een stoere dance battle of laat een groep meedansen op een lied waarna de andere groep vier keuzes krijgt en moet raden welk liedje er afgespeeld wordt. Ook kun je natuurlijk een individuele danswedstrijd houden. Een groot voordeel van de silent disco is dat je niet aan een bepaalde locatie gebonden bent door een grote muziekinstallatie. Vier je feestje bijvoorbeeld op de camping, in het park, op het strand of in een feesttent in de tuin.

Niet alleen voor feestjes

De silent disco is niet alleen leuk als je een feestje geeft, maar bijvoorbeeld ook tijdens een presentatie, theatervoorstelling of op een beurs. Doordat zich al snel een groep mensen verzamelt die allemaal op hun eigen tempo met de muziek meedansen trek je de aandacht. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je met jouw bedrijf op een beurs staat, want je kunt alvast een praatje aanknopen met de mensen die staan te wachten.

Heb jij nog vragen over de silent disco en wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact met ons op, zodat we je zo snel mogelijk verder kunnen helpen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht