Een silent disco organiseren? 4 tips voor een onvergetelijk feest

dinsdag 8 maart 2022

Sinds de lockdowns die we vanwege covid-19 maar al te vaak hebben moeten ervaren, is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan de feestjes zoals we ze ons herinneren. Omdat we lange tijd dicht op elkaar hebben geleefd en niet meer naar de kroeg konden, werd het maar al te duidelijk dat er een oplossing moest komen voor de luidruchtige feestjes die van de kroeg verplaatsten naar onze woonkamers. De silent disco kwam terug en door corona is swingen met een koptelefoon op hipper dan ooit tevoren. Daarom geven wij 4 tips voor een onvergetelijk silent disco feest.

Hoe werkt de silent disco?

Tijdens een silent disco zijn alle feestvierders voorzien van een draadloze koptelefoon. Via deze koptelefoon luistert iedereen naar dezelfde muziek. Speakers zijn dus niet nodig, waardoor je in stilte toch enorm van een feestje kunt genieten en helemaal uit je dak kunt gaan. De koptelefoons krijgen via een radionetwerk de muziek doorgestuurd. Een silent disco is origineel, vernieuwend en vooral enorm leuk. Wil jij jouw eigen silent disco organiseren? Lees dan snel verder voor onze beste tips. 

1.    Silent disco huren

Voordat je een silent disco gaat organiseren moet je natuurlijk de nodige techniek in huis halen. Gelukkig is een silent disco huren zo gebeurd.  Met onze set, bestaande uit een headset en de zender, ben je in een keer klaar om te gaan. Je hebt verder dus geen technische kennis nodig om de silent disco aan te kunnen sluiten en te laten draaien.

2.    Verschillende muziekstijlen

Hoewel iedereen kan genieten van dezelfde muziek, is het unieke aan een silent disco dat je verschillende stijlen door elkaar kunt draaien wanneer je je gasten hun muziek laat uitzoeken. Laat je gasten kiezen tussen verschillende kanalen om hun favoriete beat te vinden. Zo weet je zeker dat iedereen een topavond heeft en lekker kan dansen op hun lievelingsnummers. Natuurlijk kun je ook live-muziek van een DJ of band direct streamen op de koptelefoons. 

SilentDisco

3.    Maak het nog leuker met een dance-battle 

Voor nog meer vermaak geef je je feest een extra dimensie. Houd bijvoorbeeld een hilarische dance-battle, of laat een groep meedansen op een lied waarna de andere groep moet raden welk liedje er wordt gedraaid. Een grootvoordeel van de silent disco is dat je niet aan een bepaalde locatie gebonden bent door een grote muziekinstallatie. Je kunt je feestje vieren in je woonkamer, op de camping, in het park, op het strand of in een feesttent in de tuin.

4.    Niet alleen voor feestjes

Het concept van de silent disco is niet beperkt tot feestjes. Ook tijdens presentaties, in een theatervoorstelling of op een drukke beurs kunnen draadloze koptelefoons heel handig zijn. Met de koptelefoons trek je de aandacht en wek je nieuwsgierigheid op. Iedereen wil natuurlijk weten wat er te horen is! Dit is bijvoorbeeld ideaal als je met jouw bedrijf op een beurs staat, want je kunt alvast een praatje aanknopen met de mensen die staan te wachten.

Ook leuk: een silent disco kinderfeestje

Bij silent disco denk je waarschijnlijk al snel aan een feestje waar je zelf naartoe zou gaan, maar wist je dat je silent disco ook kunt inzetten op een kinderfeestje? Ook kinderen zullen het supergrappig vinden dat zij elkaar niet kunnen horen, maar alleen hun eigen muziek. Zorg er wel voor dat de muziek niet te hard staat om het gehoor van de kids te beschermen, en kies muziek die populair is onder de kinderen die op het feestje komen. Huur daarnaast een leuk springkussen en een heus kinderfestival is een feit!

Heb jij nog vragen over de silent disco en wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag met een te gek event! 

Terug naar het nieuwsoverzicht