Opening van je bedrijf organiseren: 4 feestelijke ideeën

woensdag 19 mei 2021

Ben je er na een lange tijd hard werken klaar voor om jouw bedrijf te openen? Dat moet natuurlijk gevierd worden! Het liefst op een onvergetelijke manier, zodat bezoekers jouw bedrijf onthouden en terugkomen als klanten. Een originele bedrijfsopening bedenken is echter niet voor iedereen gemakkelijk. Vraag daarom mensen in je omgeving om input, of doe inspiratie op met deze 4 feestelijke ideeën. Zo wordt óók het organiseren van de opening van jouw bedrijf een feestje.

1. Trakteer!

Wie iets te vieren heeft, trakteert. Die traktatie moet uiteraard toegespitst zijn op jouw type bedrijf. Je kunt hoge kortingen geven (altijd goed), of iets bedrijf-specifieks uitdelen. Denk aan goodiebags met mooie producten, één minuut gratis winkelen als je een supermarkt opent, en gratis lessen als je de eigenaar bent van bijvoorbeeld een muziek-, sport- of rijschool. Horecagelegenheden kunnen wellicht trakteren op een proeverij, want een genietende gast is alvast een tevreden klant.

2. Versier het bedrijfspand

Geef jouw gasten een feestelijk entree met een ballonnenboog en rode loper om ze van harte welkom te heten. Dit kost niet veel, maar geeft de bezoekers direct een speciaal gevoel. Maak de opening van je bedrijf nog spectaculairder met een lichtshow met schijnwerpers, of een projectie op de gevel – zoals een animatie van de historie van jouw zaak. Het bedrijfspand staat vandaag immers centraal. En om dat nog extra te benadrukken, kun je er een grote strik omheen laten spannen, en er een skydancer (of meerdere skytubes) naast laten dansen.

3. Nodig een bijzondere gast uit

Het openen van je bedrijf doe je maar één keer, dus je hebt één kans om indruk te maken. Grote kans dat dit lukt als je de burgemeester van jouw gemeente uitnodigt, of een BN’er die past bij jouw organisatie. Je kunt hem of haar vragen je bedrijf te openen door op de rode knop te drukken. De aanwezigen tellen af, er wordt op de knop geslagen, en er vliegt confetti rond. Je kunt de eregast ook met een enorme schaar een lint laten doorknippen.  

4. Denk aan de kinderen

Het kan zijn dat er ook gasten met kinderen naar de opening van je bedrijf komen. Wel zo leuk als zij zich ook kunnen vermaken. Misschien kun je voor hen een springkussen huren. Hiermee zullen die jonge bezoekers wel even zoet zijn, en als ze trek hebben gekregen van al dat springen, kunnen ze een lekker ijsje halen bij de ijscoman of -vrouw die je hebt ingehuurd!

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij informeren we je graag over onze mogelijkheden.

Terug naar het nieuwsoverzicht