Hoe lang duurt het opruimen van een luchtkussen?

maandag 23 november 2015

Het feestje is mooi geweest en het luchtkussen kan weer worden opgeruimd. Maar is dit eigenlijk ingewikkeld? Kan ik het alleen of heb ik iemand anders nodig? Of heb ik begeleiding nodig van de springkussenverhuurder? Hoe lang duurt het om het luchtkussen op te ruimen? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die in je op kunnen komen, wanneer je een luchtkussen hebt gehuurd voor een feestje of sportdag.


Het opruimen van een springkussen duurt ongeveer 10 minuten. Mocht je het al vaker hebben gedaan en er al wat routine in hebben dan kan het opruimen uiteraard minder dan 10 minuten tijd in beslag nemen. Het is wel raadzaam om het springkussen met 2 personen op te ruimen. Er zijn namelijk 2 volwassenen nodig om het springkussen opgevouwen op een pallet te leggen. 

Om het opruimen van een springkussen zo goed mogelijk te laten verlopen dienen de volgende stappen te worden genomen:

 

Stap 1 – Iedereen van het luchtkussen af

In verband met de veiligheid is het van groot belang dat het springkussen helemaal leeg is als je met de opruiming begint. Mocht dit niet het geval zijn en je laat het luchtkussen leeglopen, kan een overgebleven springer zich flinkbezeren.

 

Stap 2 – Open de ontluchtingsgaten, maak het klittenband los en open de rits.

Nadat het springkussen geheel leeg is, loop je rond het springkussen om de ontluchtingsgaten te openen. Vervolgens maak je het klittenband los en open je de rits.

 

Stap 3 – Haal de stekker van de ventilator / blower eruit

Wanneer alle ontluchtingsgaten open staan, het klittenband los en de rits geopend is, kan de stekker van de ventilator / blower uit het stopcontact gehaald worden. Het luchtkussen zal nu snel leeglopen en inzakken. Loop ondertussen om het springkussen heen om te controleren of alle ontluchtingsgaten open blijven staan en het klittenband niet aan elkaar gaat plakken.

 

Stap 4 – Dubbelvouwen en oprollen

Als het springkussen ingezakt is en zo goed als leeg is, kan je deze dubbelvouwen. Dit dient in de richting van de ontluchtingsgaten gedaan te worden, zodat de overgebleven lucht er alsnog uitgeperst wordt. Rol het luchtkussen vervolgens op. Zorg dat je het oprollen ook doet in de richting vande ontluchtingsgaten. Vouw en rol het luchtkussen op palletbreedte, zodat deze vervolgens op de pallet gelegd kan worden.

 

Stap 5 – Spanbanden

Wanneer het luchtkussen in zijn geheel is opgevouwen en –gerold, kan jede spanbanden eromheen doen zodat deze als een pakketje op de pallet gelegd kan worden. Let hierbij op dat het luchtkussen niet over de grond sleept! Hierdoor kan deze beschadigen.Het opruimen van het luchtkussen is nu klaar. Vergeet ten slotte de elektrische ventilator / blower niet bij te voegen.

 

Wil je meer weten over het huren van springkussens of heb je nog andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op. Je kunt ons bellen op 010-303 29 91 of een mailtje sturen naar info@gaafverhuur.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht