Een springkussen opzetten: hoe doe je dit veilig?

vrijdag 26 augustus 2016

Wil je een springkussen huren? Dan is het van belang dat je weet hoe je het springkussen op de juiste en meest veilige manier kunt opzetten. In dit artikel vertellen we je hoe je dit het best kunt doen en geven we je verschillende handige tips.


Een goede ondergrond kiezen

Voordat je het springkussen kunt opzetten en het plezier kan beginnen, is het belangrijk om de juiste locatie uit te kiezen. Het is hierbij goed om te letten op de volgende punten:

-Is de ondergrond schoon en zijn scherpe objecten en stenen verwijderd?
-Is de ondergrond vlak en plat?
-Ligt de locatie zo ver mogelijk van de barbecue of van open vuur vandaan?
-Is de locatie overzichtelijk?

Wanneer de ondergrond voldoet aan de bovenstaande punten kun je het grondzeil plaatsen. Het plaatsen van het grondzeil is noodzakelijk voor het voorkomen van schade en slijtage aan het springkussen.

Springkussen Prinses

Het opbouwen van een springkussen

Is de locatie bepaald en het grondzeil neergelegd? Dan kan het springkussen op het zeil geplaatst worden. Goed om te weten: wanneer je een springkussen huurt en (andere) vragen hebt over het opbouwen en opruimen van het springkussen kun je altijd bij ons terecht.

De eerstvolgende stap bestaat uit het uitvouwen of uitrollen van het springkussen. Zorg ervoor dat een deel van het grondzeil bij de ingang van het springkussen vrij blijft, zodat hier de schoenen achtergelaten kunnen worden. 

Zorg er vervolgens voor dat de luchtuitlaten gesloten zijn. Een luchtuitlaat heeft in de meeste gevallen de vorm van een klep dat met klittenband en een rits óf klittenband en lussen dicht gemaakt kan worden. De lussen kun je dichtmaken door het op-één-na laatste lusje door de laatste lus te steken, om vervolgens op een houtje-touwtjemanier de hele rij lussen in elkaar te steken en deze strak aan te trekken. De laatste lus zet je vast met een simpele knoop.

Hierna bevestig je de blower aan de slurf. De blower moet aangesloten worden op netstroom. Het gebruiken van een geaard stopcontact en veilige verlengsnoeren is een must. Onthoud: de blower dient tijdens het gebruik van het springkussen constant aan te blijven.

Is het springkussen hard genoeg? Dan kan hij in gebruik genomen worden en het feestje beginnen!

 

Wil je meer weten over het huren van springkussens of heb je een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 010-303 29 91 of een mailtje sturen naar info@gaafverhuur.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht