5 leuke gelegenheden voor het huren van een chocoladefontein!

woensdag 16 december 2020

Enkele jaren geleden is de trend overgewaaid uit Amerika: de chocoladefontein. De naam zegt het al, een chocoladefontein is een fontein van warme, gesmolten chocolade die je kunt gebruiken om allerlei lekkers te laten overstromen met heerlijke chocolade. Het is een ideale manier om zonder knoeien te kunnen genieten van heerlijke hapjes. De chocoladefontein is chique, hip en leuk tegelijkertijd. Daardoor past hij op elk feestje. In dit artikel noemen we 5 gelegenheden die geknipt zijn voor een chocoladefontein! 

1.   Een bruiloft 

We noemden het net al: de chocoladefontein is enorm chique. Met de juiste hapjes die gasten in de fontein kunnen dopen is dit een mooie feestelijke toevoeging aan een geweldige dag. Kies voor stijlvolle hapjes zoals aardbeien of ander rood fruit, poffertjes, wafeltjes, of roomsoezen. De gasten zullen het geweldig vinden en daarnaast kun je de hapjes ook aanpassen aan het seizoen of thema. Denk bijvoorbeeld eens aan kaneelbiscuitjes in de herfst en een assortiment aan fruit in de zomer. 

2.   Een kinderfeestje

De chocoladefontein is enorm veelzijdig. Hij is niet alleen geschikt voor chique gelegenheden, maar ook een ware hit bij jonge kinderen! Daarom is een chocoladefontein de perfecte activiteit voor een kinderfeestje. Dek de tafel af met een vrolijk plastic tafelkleed, zet de fontein in het midden en alle hapjes eromheen. De kinderen kunnen naar hartenlust hun gang gaan. Met marshmallows, lange vingers, fruit en soezen zijn de kinderen de hele middag zoet. Smullen maar! Voor kinderfeestjes is het huren van speelkussens ook ideaal!

3.   Tijdens een romantische date

Er is niets zo verleidelijk als een aardbei gedoopt in de chocolade… Daarom is de chocoladefontein een perfecte verrassing voor tijdens een date. Als toetje na een heerlijk diner kun je de chocoladefontein op tafel zetten. Aardbeien zijn natuurlijk een klassieker, maar ook ander fruit is heerlijk onder de fontein na een lekker diner. Met een glas champagne erbij zorg je voor een heerlijk romantisch avondje!  

4.   Op een meidenavond 

Ook een logeerpartijtje is een ideaal moment om een chocoladefontein te huren. Zorg voor genoeg films, lekker drinken en een hoop verschillende hapjes. De chocoladefontein zorgt dan voor urenlang plezier. Zo wordt een avondje lachen en kletsen met je vriendinnen nog leuker dan het al was. 

5.   Chocoladefontein als dessert bij een diner 

De chocoladefontein is het perfecte toetje om een heerlijk diner met vrienden of familie mee af te sluiten. Je gasten kunnen het luchtig houden met fruitige hapjes, of juist helemaal losgaan met soezen, wafels, stukjes cake en brownies. Met een chocoladefontein als toetje is er voor iedereen iets lekkers. Je kunt variëren met de soorten chocolade en zorgen voor verschillende toppings zoals mini-marshmallows, gehakte nootjes of discodip. Een perfect idee voor de feestdagen, bijvoorbeeld! 

Heeft dit artikel je geïnspireerd en kun je niet wachten om voor jouw volgende feestelijke gelegenheid een chocoladefontein in huis te halen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je! 

Terug naar het nieuwsoverzicht