5 tips voor het huren van een schaatsattractie

donderdag 7 december 2017

Zodra de winter zijn intrede doet, begint het bij veel Nederlanders te kriebelen: tijd om de schaatsen uit het vet te halen. Gelukkig hoef je niet te wachten tot er natuurijs ligt om op te schaatsen. Huur gewoon een schaatsbaan bij de beste attractieverhuurder in Rotterdam! Wij zetten de 5 beste tips voor het huren van een schaatsattractie voor je op een rij.


1. Kies de juiste schaatsbaan

Schaatsattracties zijn er vele soorten en maten. Of je nu graag een sprintje trekt, liever een ijshockeywedstrijd organiseert of gaat voor sfeervolle gezelligheid: er is voor ieder wat wils. Houd daarbij ook rekening met de beschikbare ruimte, niet alleen voor de ijsbaan zelf, maar ook voor een terras waar men de schaatsen onder kan binden. Bij Gaaf! Verhuur kun je terecht voor ijsbanen in vrijwel alle afmetingen en voor diverse locaties en doeleinden. Van schaatssprintbaan tot ijsbanen van 200 vierkante meter. Uiteraard worden alle schaatsbanen compleet en direct schaatsklaar opgeleverd.

 

2. Zorg voor de juiste ondergrond

Het is belangrijk dat de bodem waar de schaatsbaan komt te liggen vlak is. De kunststof platen van de ijsvloer moeten namelijk goed in elkaar klikken. Een egale ondergrond is daarom aan te raden. In een sporthal of bedrijfshal met betonnen of verharde vloer kan een schaatsbaan vaak direct op de ondergrond worden geplaatst.  Als er geen vlakke ondergrond aanwezig is, plaatsen wij een waterpas subfloor om optimaal schaatsplezier te garanderen.

 

3. Laat het op- en afbouwen aan professionals over

Als je zelf geen ervaring hebt met het op- en afbouwen van dergelijke complexe attracties, dan kun je deze klus het beste overlaten aan deskundigen. Het serviceteam van Gaaf! Verhuur neemt dit karwei graag uit handen. Op deze manier kan jij je concentreren op de gasten en het onderhoud aan de professionals overlaten. Informeer naar de mogelijkheden om ook op jouw evenement een ijsbaan te plaatsen.

 

4. Vergeet de schaatsen niet

Met de Nederlandse winters is schaatsen op natuurijs een zeldzaamheid geworden. Een enkele liefhebber of sportieve schaatser zal nog wel een paar schaatsen op zolder hebben liggen, maar dat geldt voor lang niet iedereen. Het is daarom handig om bij de huur van een ijsbaan te checken of er ook schaatsen bij geleverd worden. Bij ons is dat standaard het geval.  De schaatsen worden geleverd met geslepen ijzers. Huurt u een schaatsbaan voor meerdere dagen, dan kunnen de schaatsen tussendoor geslepen worden met een schaatsslijpmachine.

 

5. Creëer sfeer met de juiste aankleding

Of je nu een schaatsattractie huurt voor op een gezellige kerstmarkt of voor een sportieve meerkamp, een mooi aangeklede ijsbaan zorgt voor een gezellige sfeer in ieder jaargetijde. Wist u bijvoorbeeld dat u zelfs in de zomer een schaatsbaan kunt huren? Kies voor de aankleding uit verschillende soorten harde of opblaasbare boarding, houten hekjes of strobalen. En wat is er romantischer dan met je geliefde schaatsen in de maneschijn, omgeven door een sfeervolle verlichting? Niet zo romantisch ingesteld? Huur dan een geluidsinstallatie en lichteffecten waarmee je in een handomdraai een schaatsdisco organiseert. Succes gegarandeerd.

 

Zie jij jezelf en je gasten al schaatsen op één van onze ijsbanen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Gaaf! Verhuur werkt samen met de marktleider binnen de Benelux op het gebied van de verhuur van kunststof schaatsbanen. Wij leggen banen in elke vorm, in elk jaargetijde en in elke afmeting. Neem contact met ons op via 010 - 30 32 991 of stuur ons een e-mail via info@gaafverhuur.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht