5 tips die je moet weten als je een stormbaan gaat huren!

vrijdag 5 februari 2016

Oké je bent eruit! Er gaat een stormbaan komen op mijn evenement, maar welke stormbaan en waar moet ik rekening mee houden? Wij van Gaaf verhuur helpen je graag bij het beslissen. Maar voordat je de uiteindelijke keuze maakt, moet je met een aantal factoren rekening houden. Daarom geven wij jou 5 tips die je moet weten als je een stormbaan gaat huren!


Tip #1 Ruimte

Een stormbaan geeft enorm veel energie, sfeer, competitie maar bovenal heel veel plezier aan jouw evenement. Maar om dit te kunnen bewerkstelligen is één ‘klein’ detail van belang die je jezelf moet afvragen: waar ga ik de stormbaan plaatsen en hoeveel ruimte heb ik hier? Stormbanen komen in allerlei vormen en maten, de gemiddelde lengte van onze stormbanen ligt ongeveer op 14 meter. De kleinste stormbaan in ons assortiment is de Mini Stormbaan, deze stormbaan is geschikt voor zowel op het land als water. Stormbaan Gaaf is één van de grootste stormbanen in ons assortiment. Deze stormbaan is ruim 32 meter lang en 4 meter breed. Houd altijd rekening met minimaal 1 meter bewegingsruimte rond de stormbaan.

 

Tip #2 Doelgroep

Bij het uitzoeken van een stormbaan moet je in gedachten houden wie er de stormbaan gaan betreden. Zijn dit doorgaans kleinere kinderen, dan hoeft de stormbaan niet te uitdagend te zijn. Maar zijn dit jongeren/ouderen dan mag de moeilijkheidsgraad van de stormbaan best wat omhoog!

 

Tip #3 Moeilijkheid

Stormbanen zijn voor jong en oud. Maar mocht de moeilijkheidsgraad na enige tijd minder worden kan je er zelf voor zorgen dat de stormbaan een stuk lastiger wordt! Hier een paar leuke en gemakkelijke tips;

  • Water

    Een stormbaan plus water staat garant voor een lach en plezier! Door de stormbaan nat te maken wordt het oppervlakte een stuk gladder, hierdoor worden de obstakels nog uitdagender! Niet-deelnemers kunnen op deze manier ook bij de race betrokken worden. Bijvoorbeeld door niet- deelnemers uit te rusten met water pistolen en ballonnen langs het parcours.
  • Handicap

    Maak het de deelnemers nog lastiger door ze te blinddoeken, aan elkaar vast te binden of hun handen achter de rug vast te knopen. Teamwork krijgt nu een belangrijke rol in de race!

  • Zeep

    Gebruik zeep op de stormbaan om er dé ultieme uitdaging van te maken, glijpartijen gegarandeerd! (Stormbaan dient bij opruimen droog en schoon te zijn)

 

Tip #4 Thema

Ieder evenement heeft z’n eigen thema. Niets is leuker als het thema van het feest terugkomt in de stormbaan. Dit is iets om rekening mee te houden bij je keuze voor een stormbaan. Zo is er op een voetbalfeest geen beter geschikte optie dan de gelijknamige Voetbal Stormbaan. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de Circus-, Jungle-, Winter- en Race Stormbaan.

 

Tip #5 Weer

Onze laatste tip is iets waar je in Nederland altijd rekening mee moet houden tijdens evenementen: het weer. Een stormbaan is te huur in verschillende lengtes en hoogtes. Hierdoor heeft de stormbaan soms kans om wind te vangen en te gaan schuiven. Om dit te voorkomen heeft de stormbaan een solide en vlakke ondergrond nodig waarop de stormbaan vastgezet kan worden. Geen van onze stormbanen is volledig overdekt.

 

Wil je meer weten over het huren van springkussens of heb je nog andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op. Je kunt ons bellen op 010-303 29 91 of een mailtje sturen naar info@gaafverhuur.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht