De 5 populairste spellen voor een sportdag!

woensdag 15 april 2020

Sportdag! De dag waarop kinderen in aanraking komen nieuwe sporten, met klasgenootjes leren samenwerken en vooral heel veel lol hebben. Een sportdag mag nooit ontbreken in het schooljaar. En dit zijn de leukste spellen voor een sportdag.

Storm over de baan

Het is spannend, het is moeilijk en je moet goed samenwerken. Een stormbaan mag daarom niet ontbreken op zo’n dag als deze. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor de traditionele met gewone kleuren rood, groen, geel en blauw. Maar je hebt ze tegenwoordig ook in leuke thema’s. Denk aan Jungle, een kasteel of Western.

Spelen met water

Zodra er water in het spel is, zijn de kinderen al vaak enthousiast. Vooral op mooie zomerse en warme dagen. Zo kun je bijvoorbeeld een blikken toren bouwen die je van de kermis kent. Alleen ditmaal moet je de blikken omgooien met het water uit een waterpistool. Maar je kunt ook altijd een waterattractie huren. Zoals een buikschuifbaan. Wat water en zeep en schuif zo ver mogelijk over de baan heen. Wie maakt de meeste meters?

Spanning op hoge hoogte

Wil je ook een spannende sport toevoegen? Plaats dan een meters hoge klimwand. Je leert kinderen hierdoor op een veilige manier, maar vooral spelenderwijs kennis maken met hun grenzen. En veilig is het zeker, want je kunt de kinderen gewoon vastmaken met een tuigje. Voor de zekerheid plaatst je nog een zachte mat onderaan de klimwand. Veiligheid gegarandeerd, en succes verzekerd.

Met elkaar tegen de rest

Met een team tegen een ander team spelen, zorgt altijd voor een saamhorig gevoel. En dat is natuurlijk ook wat je wil bereiken op zo’n dag. Zoek daarom ook spellen uit waarin de kinderen tegen elkaar kan spelen. Denk aan een potje korfballen, voetballen of volleyballen. Je kunt hier ook altijd nog een grappig element aan toevoegen. Laat de spelers grote rokken dragen of maak van twee bekertjes een bril die ze moeten dragen. Maar het teamgevoel kun je ook op krijgen door spellen die minder ruimte in beslag nemen. Zoals touwtrekken of krattenrace.

Oude spellen in een nieuw jasje

Er zijn nog genoeg oude spellen die populair blijven, en al heel lang bestaan. Je kent de klassiekers zoals ringwerpen, spijkerpoepen en koekhappen wel. Geef hier een leuke twist aan. Laat de kinderen ringwerpen op een cactus, al koekhappend limbo dansen of sjoelen in een bak met een omgekeerde L-vorm. Geeft zowel veel fun aan de dag als leuke verhalen.

Wil je nog meer ideeën of heb je een specifieke vraag? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag.

Terug naar het nieuwsoverzicht