4 leuke zeskamp spellen voor jong en oud!

donderdag 13 februari 2020

Zeskamp! Super leuk, heel spannend en goed voor de teambuilding. Ben je op zoek naar leuke zeskamp spellen voor jouw werknemers of is het juist iets dat je met familieweekend wil doen? Beide een goed idee. Maar aan welke spellen moet je denken? Dit zijn de vier leuke zeskamp spellen voor zowel jong als oud. Zeskamp is een sportief spel waarbij je met meerdere teams tegelijkertijd allerlei verschillenden spellen speelt. Met een roulatieschema zorg je ervoor dat alle teams alle spellen speelt. Vaak zie je dat zeskamp een thema heeft. Denk bijvoorbeeld aan een beachthema, waarbij je alle spellen op het strand uitvoert.


 

1. Touwtrekken

Een eeuwige favoriet, en ook eentje waarbij de competitie meteen start: touwtrekken. Zet aan beide kanten van het touw evenveel mensen. Knoop in het midden van een touw een lintje en maak een lijn op de grond. En dan: trekken maar! Ga je dan voor de verrassingsaanval door meteen te trekken na het fluitsignaal of blijf je stabiel staan tot de tegenstanders kracht verliezen? Moge de sterkste winnen.

2. Beachvolleybal

Ga je voor het strandthema? Dan kan beachvolleybal echt niet ontbreken als een van de zeskamp spellen. Wat fijn is aan beachvolleybal is het feit dat er niet echt vaste posities zijn. Je kan dus lekker heen en weer over het veld rennen om de bal te redden van de vloer. Kijk daarbij wel uit voor je teamgenoten, want voor dat je het weet heb je een kopstoot te pakken.

Tip: maak de zeskamp helemaal compleet door de volleybal boarding beach te huren.

3. Stormbaan

Ja, een stormbaan blijft altijd wel in het favorietenlijstje van 6 kamp spellen staan. Je zou denken dat dit spel ieder voor zich is en zo snel mogelijk er overheen, maar niets is minder waar. Sommige obstakels zijn namelijk zo hoog dat je dit wel gezamenlijk moet doen. Iemand geeft een zetje van onder en een handje van boven. En zo vlieg je samen de stormbaan over. Wie heeft de meeste mensen over de finish gekregen?

4. Boerengolf

Voor het eerste gespeeld in 1999 en naar grote waarschijnlijkheid komt het uit de Achterhoek: boerengolf. Een geweldig en hilarisch zeskamp spelletje. Je hebt een houten stok nodig en een massieve klomp eraan. En vervolgens sla je tegen een grote bal aan in de hoop hem uiteindelijk in een ingegraven emmer te krijgen. Ga je dit spel spelen, trek dan wel even oude schoenen of laarzen aan!

 

Wil je meer zeskamp tips of heb je attributen nodig? Neem dan even contact met ons op!

Terug naar het nieuwsoverzicht