5 tips waardoor je langer blijft zitten op een rodeostier

woensdag 9 juni 2021

Het huren van attracties kan een waardevolle toevoeging zijn voor je feest of evenement. Er is tegenwoordig zóveel mogelijk: mobiele schaatsbanen, klimwanden, stormbanen, verschillende soorten simulators, maar onze favoriet blijft toch wel de rodeostier. Of het nu past bij het thema of niet, van een rodeostier hurenwordt iedereen razend enthousiast! Wellicht wordt er een echte competitie georganiseerd, misschien staat ‘ie er gewoon voor de lol, maar iedereen wil uiteraard kunnen opscheppen over dat hij vandaag degene was die het langst kon blijven zitten! Hoe houd je een mechanische stier tegen? Wij kennen het geheim, en delen 5 tips met je.

1. Begin op de laagste stand

Dit is eigenlijk de allerbeste tip, zeker wanneer je een beginner bent. De rodeostier is instelbaar in verschillende standen, van rustig tot erg wild. Zorg daarom dat je op de laagst mogelijke stand begint. Wanneer dit je goed af gaat, kun je weer een stand hoger uitproberen. Je zult merken dat bij iedere stand de rodeo steeds wilder wordt, maar dat jij steeds beter doorkrijgt waar je op moet letten en hoe je het best kunt gaan zitten. Simpelweg opbouwen dus! 

2. Gebruik je bovenlichaam

Veel mensen denken dat het lang kunnen blijven zitten te maken heeft met doorzettingsvermogen of sterke beenspieren. Natuurlijk zijn dit belangrijke factoren, maar er is ook zeker wel een tactiek die je kunt inzetten om lang te blijven zitten! Zo is het gebruik van je bovenlichaam erg belangrijk om voldoende balans te behouden. De spieren in je bovenlichaam kun je gebruiken om je torso zo rustig mogelijk te houden. In het begin is het even aftasten, maar als je op de laagste stand begint dan geef je jezelf die kans. Je zult merken dat een bovenlichaam dat in balans blijft, er veel beter voor zorgt dat de rest van je lichaam op de stier blijft zitten. 

Rodeostier huren prijs

3. Let niet teveel op de tijd

Er is vaak een digitale klok, goed zichtbaar voor jou als deelnemer. Probeer hier niet te veel op te letten, want dit kan je afleiden. Ook kan het je verleiden om eerder los te laten als je net een seconde langer bent blijven zitten dan de andere deelnemers. Het beste is natuurlijk als je het veel langer volhoudt! 

4. Ontspan (een beetje)

Het klinkt vreemd, maar wanneer je je bovenlichaam heel stijf probeert te houden kan dit averechts werken. Juist door in je bovenlichaam net wat te ontspannen gaat je lichaam makkelijker mee in de bewegingen van de rodeostier. Hierdoor is het makkelijker om in balans te blijven en kun je dus langer blijven zitten. 

5. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Misschien enigszins voor de hand liggend, maar het is zeker belangrijk. Hoe meer je oefent, hoe langer je het zult uithouden op de rodeo. Dus wil je je vrienden echt omverblazen? Zorg dan dat je voorafgaand aan het feestje al een aantal rondes hebt gemaakt. Wedden dat jij het op deze manier stukken langer volhoudt dan de meeste gasten die het gaan proberen? Succes gegarandeerd! Uiteraard kun je ook gewoon een aantal keer deelnemen voordat je officieel meedoet met de wedstrijd.

Wil je een rodeostier huren voor op jouw evenement en op zoek naar meer informatie zoals de prijs van een rodeostier? Bij Gaaf Verhuur ben je aan het juiste adres! Samen kunnen we kijken naar welke attractie het best bij jouw feestje past. Ook voor meer informatie over ons assortiment, prijzen of op- en afbouw kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag door middel van een persoonlijk advies!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht