3 tips voor het organiseren van een sportdag

woensdag 8 maart 2017

Sportdagen doen het altijd goed en zijn zeer geschikt voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een sportdag als onderdeel van een familiedag, als dagje uit voor de kinderen op school of wanneer je een kinderfeestje moet plannen. Altijd goed! Niet alleen zul je zien dat elke deelnemer een leuke tijd heeft, ook is het nog eens hartstikke gezond om actief bezig te zijn in de buitenlucht. Ben jij aan de beurt voor het organiseren van een sportdag? Met deze tips zal het gegarandeerd een groot succes worden!


1. Voor jong en oud

Het klinkt wellicht wat voor de hand liggend, maar bij het organiseren van een sportdag moet je goed rekening houden met het publiek dat hieraan deelneemt. Gaat het hierbij voornamelijk om jonge kinderen, oudere kinderen of volwassenen? Misschien krijg je wel te maken met een combinatie hiervan. De activiteiten moeten goed op deze doelgroep worden aangepast. Het is natuurlijk het belangrijkst dat er voor iedereen wel wat bij zit en dat elke leeftijdscategorie zich op het einde van de dag heeft vermaakt!

 

2. Voor lichaam en geest

Vrijwel iedereen houdt van een beetje competitie. Maar voor degenen die fysiek minder sterk zijn, kan de lol van een sportdag al snel weg zijn. Maar dit is op een eenvoudige en slimme manier op te lossen! Zorg ervoor dat er op jouw sportdag niet alleen spellen te vinden zijn die vanzelfsprekend gewonnen worden door de sterkste of sportiefste. Zoals? Denk bijvoorbeeld aan een levensgrote puzzel of een knikkerdoolhof. Hierbij maakt degene met de meeste hersens of het meeste geluk ook nog eens kans. Op deze manier blijft het leuk voor iedereen en worden de winkansen meer verspreid!

 

3. Springkussen of stormbaan huren

Er zijn dus talloze spelletjes of wedstrijdjes te verzinnen voor een sportdag. Maar wat is en blijft altijd het populairste onderdeel voor jong en oud? Juist! De stormbaan. Wanneer je een uitdagende stormbaan op je sportdag hebt, zul je zien dat de competitieve aard van iedereen naar boven komt. Stormbanen zijn er in alle soorten en maten; voor zowel de kleintjes als voor volwassenen. Is het publiek op jouw sportdag wel erg jong? Voor de allerkleinsten zijn er natuurlijk ook geschikte springkussens te huur. Deze zijn net zo goed favoriet, maar passen misschien wat beter bij de leeftijd.

 

Hulp nodig bij de invulling van jouw sportdag? Of ben je benieuwd naar alle attracties die wij verhuren? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht